9 základních pravidel o jídle, které následujte
Víte, jak udržet vaše tělo zdravé i vnitřně, jak zabránit intoxikaci z jídla a nemuset řešit přítomnost škodlivin v těle? Následujte devět základních pravidel pro jídlo.
Všichni známe pravidla o pestré stravě, jedení ovoce a zeleniny v jejich sezóně atd. Expert na detoxikaci organismu Dr. Bernard Jensen vám poradí, jak si udržet zdravé tělo.
Přírodní jídlo
Vždy vybírejte a kombinujte celá a původní jídla. Nekupujte zpracovaná, upravená a připravená jídla. Toto je cesta ke správnému naplnění žaludku.
Pravidlo porcí
Každý den šest kusů zeleniny, dvě ovoce, jídlo se škrobem a bílkovinami.
Balanc protein – ovoce/zelenina
Měli byste držet poměr 80% alkalický a 20% z kyselin. Co je co? Alkalická je zelenina a ovoce, do druhé skupiny řadíme bílkoviny a škrobová jídla – brambory, rýže,…
Pestrá strava
Střídat různé jídla ze skupin jako zelenina, ovoce, bílkoviny,…
Čerstvé ovoce
Čerstvé ovoce i zelenina má 100% svých živin, zpracováním část ztrácí. 60% z denní dávky by mělo být v čerstvé formě, zbytek upraven.
Přírodní léčitelé
Pokud jíte správně, pak se vaše tělo rychle regeneruje a léčí. Riziko nemocí je nižší.
Pravidlo kontroly
Měli byste jíst vše v rovnováze, pokud zanedbáváte jednu skupinu na úkor druhé, kterou jíte příliš, můžete dát prostor vzniku nemocí a chorob.
Nedostatek živin
Každá nemoc má příčinu v nedostatku určité látky, jezte proto vše.
Pravidlo míchání jídel
Doktor Jensen nedoporučuje míchání určitých škrobových jídel s bílkovinými. Brambory + maso a vejce. Vodní meloun s dalším ovocem. Naopak doporučuje mléko s ovesnou kaší či jáhly.
miss_yasmina